Кенгуру

Якщо ви вважаєте публікацію Кенгуру корисною, будь ласка, ставте зірочки
1 зірочка2 зірочки3 зірочки4 зірочки5 зірочок (1 глосів, оцінка: 5,00)
Loading ... Loading ...

«КЕНГУРУ» СКЛИКАЄ ДРУЗІВ

КЕНГУРУ — міжнародний математичний конкурс-гра для учнів 2-11 класів.

Історія цього конкурсу розпочинається з 80-х років XX століття, коли Пітер Холлоран, професор математики з Сіднею, вирішив організувати новий тип гри-конкурсу для австралійських школярів: підбірку задач із варіантами відповідей, перевірку яких здійснює комп’ютер. Тисячі школярів могли взяти участь у грі одночасно. Успіх австралійського національного математичного конкурсу був надзвичайний.

Вперше конкурс-гру «Кенгуру» в нашій державі було проведено у 1997 році на базі кількох шкіл Старосамбірського району Львівської області та Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Особливістю конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає! Кожна дитина знає, що це насамперед особиста перемога. Серед «кенгурят» понад 20 призерів Міжнародних предметних олімпіад і тисячі дітей, які вперше зацікавились математикою саме під час конкурсу.

З 2000 року оргкомітет конкурсу, за сприянням Міністерства освіти та науки України та АР Крим, проводить літні зустрічі в мальовничому містечку Лівадія поблизу Ялти. Учні з різних регіонів України мають можливість поспілкуватися з організаторами конкурсу, знайти нових друзів і, звичайно, попрацювати над цікавими задачами. За сім років учасниками таких зустрічей були понад 800 «кенгурят» з України, а також школярі з Румунії, Литви, Болгарії, координатори конкурсу з Польщі. Учні українських шкіл мали змогу побувати в аналогічних таборах у цих країнах.

Якщо вас зацікавив даний конкурс, то скоріше звертайтесь до вашого шкільного координатора.

Успіхів!

Сайт конкурсу гри КЕНГУРУ

Знайшли помилку? Будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Кенгуру: Один комментарий

  1. Уведомление: Золотий ключик | Математик.org.ua